احداث کارخانه بازیافت پسماند و تولید انرژی پاک در آینده
معاون خدمت شهری شهرداری بندرعباس مطرح کرد احداث کارخانه بازیافت پسماند و تولید انرژی پاک در آیندهمعاون خدمت شهری شهرداری بندرعباس به تولید انرژی برق ، گاز و کود کمپوس از پسماند خشک اشاره کرد و گفت: در صورت احداث کارخانه هایی برای بازیافت پسماند در استان، می توان منافع حاصل از این کارخانه ها را صرف عمران و آبادانی شهر کرد.
معاون خدمت شهری شهرداری بندرعباس مطرح کرد
احداث کارخانه بازیافت پسماند و تولید انرژی پاک در آینده
معاون خدمت شهری شهرداری بندرعباس به تولید انرژی برق ، گاز و کود کمپوس از پسماند خشک اشاره کرد و گفت: در صورت احداث کارخانه هایی برای بازیافت پسماند در استان، می توان منافع حاصل از این کارخانه ها را صرف عمران و آبادانی شهر کرد.
طرح تپش ( تفکیک پسماند شهری) در 3 منطقه شهرداری و به صورت پایلوت در سه محله با 6 آموزشگر از مهرماه سالجاری آغاز شده تا بعد از آزمون و خطا به محلات دیگر نیز تعمیم داده شود.
انتخاب محلات پایلوت با توجه به تنوع بافت و قومیت
اسماعیل موحدی نژاد افزود: محلات گلشهر شمالی در منطقه یک، نایبند شمالی در منطقه دو اوزی ها درمنطقه 3 جز محلات پایلوت طرح تپش بوده که هر سه محله با توجه نوع گوناگونی بافت( مجتمع و ویلایی)و تنوع قومیتی انتخاب شدند.
به گفته وی، آموزشگران در مهرماه مسایل مرتبط با تفکیک پسماند شهری از قبیل وضعیت جمع آوری زباله، تعداد مخزن زباله، وضعیت جمع آوری زباله توسط پیمانکاران، نظارت توسط شهرداری و تفکیک زباله آسیب شناسی کرده واز آبان ماه تاکنون در مرحله آموزش چهره به چهره هستند.
آموزش در محلات پایلوت
این مسوول، در ادامه آموزش را درابعادگوناگون و از طرق مختلف در محلات پایلوت عنوان کرد و ادامه داد: توزیع بروشور، توزیع کارتن پلاست، پلاستیک زباله، مشخص نمودن ساعت خروج زباله خشک و تر از منزل از مباحث اصلی آموزش آموزشگران بوده است.
موحدی نژاد به آغاز ارزیابی آموزشگران از محلات پایلوت در بهمن ماه اشاره کرد و افزود: درواقع آموزشگران مشخص می کنند که به طور دقیق تفکیک سازی زباله خشک از تر در این محلات با توجه به آموزشها انجام شده است.
وی ابراز داشت: ارزیابی حوزه خدمات شهری ( راستی آزمایی ) حوزه خدمات شهری ازاسفندماه انجام می شود تا در خاتمه به این نتیجه برسیم که چه اتفاقی بایستی صورت گیرد .
معاون خدمت شهری شهرداری بندرعباس در ادامه به تبلیغات محیطی این طرح در سطح شهر اشاره داشت و افزود: معتمدین محلات و روحانیون نیز ظرفیت بزرگی بوده که در راستای فرهنگسازی طرح تپش کمک های بزرگی کردند.
کاهش تولید زباله و صرفه جویی در منابع مالی
موحدی نژاد با تاکید براینکه کاهش تولید زباله و صرفه جویی در منابع مالی از اهداف اصلی طرح تپش می باشد،خاطرنشان کرد:در حال حاضر 450 تن زباله به صورت روزانه در سطح شهر بندرعباس تولید می شود که برای جمع آوری این مقدار زباله 5/4 میلیارد تومان درماه هزینه می شود.
وی همچنین گفت: صرفه جویی در هزینه های جمع آوری زباله، به خدمات بیشتر در سطوح مختلف به شهروندان قطعا منجر می شود.
این مسوول در ادامه به جمع آوری مخازن زباله از ابتدای سال آینده اشاره کرد و افزود: مخازن زباله در محلات پایلوت از فروردین ماه سالجاری جمع آوری شده و تنها در معابر و بلوارها قرار می گیرند.
موحدی نژاد ابراز داشت: پیمانکار طرح موظف به جمع آوری زباله تر در ساعات 9 الی 12 شب می باشد.
چشم انداز طرح تپش؛ جمع آوری زباله به صورت یک روز در میان
وی با اشاره به چشم انداز طرح تپش برای جمع آوری زباله به صورت یک روز در میان بیان داشت: در محلات پایلوت بررسی ها به صورت دقیق انجام می گیرد تا مشخص شود پیمانکاران تنظیف و پسماند به چه صورت عمل کردند و اگر طرح با مشکل مواجه شود به مرحله اول برمی گردیم.
معاون خدمت شهری شهرداری بندرعباس افزود: پیمانکار موظف است پسماند خشک را تنها طی دو روز در هفته و در ساعات 16 الی 18 جمع آوری کند وبرگه امتیاز بندی بعد از دریافت پسماند خشک به شهروندان داده می شود که بعد از اتمام امتیاز بندی جوایزی همچون بیمه آتش سوزی، بیلط سینما و باغ پرندگان ، کارت استفاده ا زکارواش به شهروندان اهدا می شود.
این مسوول آخر فروردین ماه سال آینده را زمان دقیق مشخص شدن تکلیف طرح تپش در محلات پایلوت اعلام کرد و گفت: بعد از مشخص شدن نتیجه طرح در محلات پایلوت ، این طرح به محلات دیگر نیز تعمیم داده می شود.
احداث کارخانه هایی بازیافت پسماند در آینده
موحدی نژاد در ادامه به تولید انرژی برق ، گاز و کود کمپوس از پسماند خشک اشاره کرد و افزود: در صورت احداث کارخانه هایی برای بازیافت پسماند در استان می توان منافع حاصل از این کارخانه ها را صرف عمران و آبادانی شهر کرد.
مذاکره با شرکت ایتالیایی برای احداث کارخانه بازیافت
وی با بیان اینکه احداث کارخانه های بازیافت نخاله ساختمانی، زباله های ترو خشک نیاز به اعتبار بسیار بالا دارد، تصریح کرد: درکرمانشاه واراک این کارخانه ها تاسیس شده و منافع آن صرف عمران آبادانی این شهرها می شود.
معاون خدمت شهری شهرداری بندرعباس ادامه داد: قطع یقین احداث کارخانه برای بازیافت پسماند و تولید انرژی از پسماند در بندرعباس در برنامه شهرداری بوده و با یک شرکت ایتالیایی با هماهنگی دانشگاه هرمزگان در خصوص تاسیس کارخانه بازیافت در بندرعباس در حال مذاکره هستیم.
موحدی نژاد همچنین به پیش بینی بودجه ای برای تاسیس این کارخانه در سال 98 اشاره کرد و افزود: به دنبال تاسیس کارخانه بازیافت به صورت مشارکتی و با اعتباراتی از مجموعه شهرداری وسرمایه گذار هستیم.
وی ابراز داشت: همکاری شهروندان در طرح تپش به کاهش آلودگی های میکروبی و بیماری های موجود در سطح شهر می انجامد.
این مسوول ادامه داد: این طرح در حال حاضر در اصفهان در حال انجام می باشد و تهران نیز در حال مطالعات و بررسی برای جمع آوری مخازن زباله از محلات می باشد.
معاون خدمت شهری شهرداری بندرعباس به واگذار شدن طرح تپش در صورت موفق بودن طرح در محلات پایلوت به سازمان مدیریت پسماند شهرداری اشاره کرد و خاطرنشان کرد: تفکیک پسماند شهری از فرودین ماه به طور کامل در تمام محلات و توسط سازمان مدیریت پسماند انجام می شود.
موحدی نژاد یادآور شد: استاندارد تولید زباله هر فرد به صورات روزانه بین300 الی 500 گرم بوده در حالی که اکنون این سرانه بین 500 الی 800 گرم می باشد.
نظر دهید