معاون خدمات شهری:
تا وقتی شهروندان زمان بیرون گذاشتن زباله ها را رعایت نکنند وهرموقع که بخواهند زباله ها را بیرون بگذارند مشکل بو و آلودگی های بهداشتی برای شهر هاوجود خواهد داشت.
تا وقتی شهروندان زمان بیرون گذاشتن زباله ها را رعایت نکنند وهرموقع که بخواهند زباله ها را بیرون بگذارند مشکل بو و آلودگی های بهداشتی برای شهر هاوجود خواهد داشت.
9شب زمان بیرون گذاشتن زباله پیامی بود که در شهرداریها تلاش شد تا با اطلاع رسانی گسترده در قالب تبلیغات محیطی در سطح شهرو ساخت تیزرها و برنامه های تلویزیونی در رسانه ملی این فرهنگ به شهروندان آموزش داده شود وآنان را به خروج منظم پسماندهای خود تشویق کنند.
این فرهنگ سازی در مورد تفکیک زباله و سر ساعت گذاشتن زباله در بیرون از خانه تا حد زیادی موفق بوده وتوانسته این ساعت را برای بیرون گذاشتن زباله نهادینه کند اما متاسفانه مشاهده می شود فرهنگ رعایت این نظم برای برخی از شهروندان به دست فراموشی سپرده شده است.
ساعت 9 پس از بررسی های کارشناسی انتخاب شدوبسیاری از ملاحضات همچون زمان بازگشت شهروندان از محل کار به منزل-خنک شدن نسبی هوابا توجه به شرایط آب وهوایی این شهر وکاهش بارترافیکی شهر در این ساعات در نظر گرفته شده بود مدیران شهری ساعت 9 را به عنوان آغاز کار نیروهای شهرداری برای جمع آوری پسماند زمان مناسبی می دانستند.چرا که در این صورت پس از گذشت هشت ساعت کار وتا قبل از روشن شدن هوا جمع آوری کل زباله های شهر به پایان می رسد.
بپذیریم تا وقتی شهروندان زمان بیرون گذاشتن زباله ها را رعایت نکنند وهرموقع که بخواهند زباله ها را بیرون بگذارند مشکل بو و آلودگی های بهداشتی برای شهر هابوجود خواهد آمد.
مخزن ها محل نگهداری موقت زباله ها هستند وزمان نگهداری زباله در آنها باید کمتر از چهارساعت باشد.ساعت 9 که شهروندان زباله ها را داخل مخزن می گذارند باید حداکثرتا شش صبح زباله ها تخلیه شوند اما برخی از شهروندان با رعایت نکردن این زمان وقراردادن زباله در طول روز باعث تحمیل هزینه به شهرداری ونهایتا خود مردم می شوند .این نگاه باید اصلاح شود که هرموقع دلمان خواست زباله ها را بیرون بگذاریم برخی حاضر نیستند یک ساعت این زباله ها را در خانه نگهداری کنند ولی حاضر می شوند این دردسر را برای همسایه ومحله خود ایجاد کنند.
تقریبا 80 % مردم ساعت خروج زباله از خانه را رعایت می کنند و20 درصدی که رعایت نمی کنند بیشتر در بافتهای تجاری واداری هستند وبخشی هم خانواده هایی هستند که معمولا کارمند هستند وهنگام رفتن به محل کار زباله ها را به بیرون از خانه می آورند.شاید20% آمار کم باشد ولی آلودگی که ایجاد می کنند بسیارزیاداست .تعیین زمان معین برای خارج کردن زباله از منازل در ارتقای بهداشت وایمنی شهر تاثیر گذار است. کاهش هزینه های حمل ونقل در مدیریت پسماند اهمیت ویژه ای دارد ودر صورت گذاشتن زباله به موقع علاوه بر شرایط مطلوبتر بهداشتی وعملیاتی در هزینه ها هم تاثیر زیادی دارد.
نهادینه شدن فرهنگ خارج کردن زباله از منزل در ساعت 9 شب موضوع بسار مهمی است که سالهاست در شهرداری ها مطرح بوده ولی نهادینه شدن آن نیاز به آموزش مستمر وبی وقفه دارد.
اهمیت آموزش مستمر در سطوح مختلف سنی وصنفی در مشارکت برای مدیریت پسماند وهمچنین فرهنگ سازی از طریق آموزش همگانی ومستمر در رسانه ملی می تواند در افزایش مشارکت مردمی موثر باشد بعلاوه شهرداریها وسیستم خدمت رسانی نیز باید به آموزش همگانی خود متعهد باشند. ️رعايت این نکته نه چندان سخت از طرف شهروندان می تواند از تحمیل بسیاری از هزینه های مربوط به شستشوی مخازن زباله و... جلوگیری کند وبهداشت عمومی شهر را ارتقاء دهد اما متاسفانه می بینیم برخی از شهروندان با بی توجهی وسهل انگاری باعث بروز آلودگی می شوند
نظر دهید